Hónap témája - eddigi kiemelt témák

Nátha, megfázás és influenza

A nátha, megfázás és influenza olyan felső légúti fertőzések, melyek mindennapjaink velejárói. A nátha, megfázás, meghűlés napjainkban a leggyakrabban előforduló betegségek. A nátha statisztikák szerint évente mintegy 250 millió munkanapi kiesést okoznak világszerte!

A nátha és megfázás

A nátha és megfázás (meghűlés) nagyon gyakori, hétköznapi betegségek, jellemzően az őszi-téli időszakban fordulnak elő.

nátha, megfázás, influenza

A nátha és megfázás nemcsak a páciens számára kellemetlen, hanem a munkaadóknak is, a családunknak is. Nem tudjuk ellátni mindennapi teendőinket, állandó rossz közérzet kísért bennünket. Ha betartunk néhány higiénés szabályt és alkalmazunk néhány nátha és megfázás elleni praktikát, könnyebben elkerülhetjük, illetve átvészelhetjük a meghűlés betegségét.

Ne feledjük, megelőzni mindig könnyebb egy betegséget, mint gyógyítani!

Mi is a nátha, megfázás? A nátha a felső légutak, az orr és a torok vírusfertőzés okozta gyulladása. A nátha fertőzése gyakran átterjedhet a szemre, a fülre, fülkürtre, a mandulákra, a légcsőre és a hörgőkre is.

Az influenza

Az influenza vagy más néven grippe gyakori, hétköznapi betegség, jellemzően az őszi-téli időszakban fordul elő.

influenza, torokfájásAz influenza világszerte előfordul. Minden évben, késő ősszel vagy télen széles körben kirobbanó, a felső légutak megbetegedésével járó influenza betegség járványos előfordulásával találkozunk.

Bár nagyon sok vírus, illetve baktérium okozhat az influenza betegségéhez hasonló tüneteket, de a késő ősszel és télen fellépő járványok kirobbanásáért általában az influenza A és influenza B vírusok okolhatóak.

Mi is az influenza? Az influenza a felső légutak, az orr és a torok vírusfertőzés okozta gyulladása és duzzanata. Az influenza jellemzően láz, orrfolyás, köhögés, fejfájás és rossz közérzet tüneteivel kísért betegség.

Ne feledjük, megelőzni mindig könnyebb egy betegséget, mint gyógyítani!

Az elmúlt 3 hónap kiemelt témái:

2013. április 01. Gyulladás és a nátha

2011. december 01. A nátha és az influenza hatékony megelőzése

Ismerje meg a táplálékok c-vitamin tartalmát.