Nátha, megfázás és influenza

Nátha és megfázás

A nátha és megfázás olyan felső légúti fertőzések, melyek mindennapjaink velejárói. A nátha, megfázás, meghűlés napjainkban a leggyakrabban előforduló betegségek. A nátha statisztikák szerint évente mintegy 250 millió munkanapi kiesést okoznak világszerte!

A nátha és megfázás

A nátha és megfázás (meghűlés) nagyon gyakori, hétköznapi betegségek, jellemzően az őszi-téli időszakban fordulnak elő.
nátha, megfázás, meghülés A nátha és megfázás nemcsak a páciens számára kellemetlen, hanem a munkaadóknak is, a családunknak is. Nem tudjuk ellátni mindennapi teendőinket, állandó rossz közérzet kísért bennünket. Ha betartunk néhány higiénés szabályt és alkalmazunk néhány nátha és megfázás elleni praktikát, könnyebben elkerülhetjük illetve átvészelhetjük a meghűlés betegségét.

Mi is a nátha, megfázás? A nátha a felső légutak, az orr és a torok vírusfertőzés okozta gyulladása. A nátha fertőzése gyakran átterjedhet a szemre, a fülre, fülkürtre, a mandulákra, a légcsőre és a hörgőkre is.

A nátha és megfázás tünetei

A nátha és megfázás a mindennapok betegsége, hétköznapi tünetekkel. Az enyhébb nátha és megfázás enyhe tünetekkel jár, előfordulhat az is hogy szinte észre sem vesszük, csak kissé telepedik rá hétköznapjainkra.

A nátha és megfázás tünetei:

Ha ismerjük a nátha és megfázás tüneteit, azonnal elkezdhetjük a megfázás gyógyítását, immunrendszerünk támogatását. Fontos, mihamarabb elcsípjük a nátha betegségét! Ne hagyjuk elhatalmasodni a tüneteket!

Ha elhanyagoljuk betegségünket, vagy ha a vírus legyengült állapotban támadja meg szervezetünket, súlyosabb tünetekkel is járhat a nátha és megfázás; ágynak esünk és akár a munkából is kieshetünk. Sőt akár generalizálódhat, felülfertőződhet a nátha és súlyosabb szövődmények is kialakulhatnak.

A nátha és megfázás okai

A nátha és megfázás okai vírusok. Sokféle vírus okozhat meghűléses betegséget, ezek közül a legjelentősebbek a rhinovírusok. Emellett még jelentősek az influenza, parainfluenza és varicella vírusok is. Nem hideg okozza a náthát és megfázását!
nátha, megfázás, meghülés vírusa A közhiedelemmel ellentétben, az átfázás, alulöltözöttség, a hideghatás önmagában, vírusfertőzés nélkül nem oka a nátha és megfázás tüneteinek! Tehát a nátha okai alapvetően vírusok és nem a hideg, az átfázás!

Természetesen vannak a náthára hajlamosító tényezők! A legyengült állapot, az alultápláltság, az idős kor mind-mind érzékennyé tesznek a nátha és megfázás betegségére.

Ne feledjük, mindig jobb megelőzni a nátha és megfázás betegségét, mint kezelni azt! Nem beszélve a nátha kezelésének költségeiről, ma már igen jelentős összeget kell ott hagynunk a patikában, egy kiadósabb kúráért cserébe.

Ismerje meg a táplálékok c-vitamin tartalmát.