Hónap témája - eddigi kiemelt témák

A nátha és az influenza hatékony megelőzése

Sokat tehetünk magunk azért, hogy a nátha és az influenza elkerüljön minket. Minél egészségesebbek vagyunk, minél hatékonyabban működik az immunrendszerünk, annál könnyebben védheti ki a kórokozók támadását legyen az baktérium vagy vírus.

A kulcskérdés a nátha és influenza megelőzése. Ehhez két fontos dolgot tartsunk szem előtt; egyrészt legyünk, éljünk egészségese; másik hogy tartsuk be az alapvető betegségmegelőző higiénés szabályokat. A nátha és influenza a megelőzés kulcsa az immunrendszer erősítése és a higiénia!

A nátha és influenza a megelőzése erős immunrendszerrel


Ennek érdekében nagy hangsúlyt kell fektetni a kiegyensúlyozott, energia (hasznos energia!) és vitamin dús (zöldség, gyümölcs, főként c vitamin és d vitamin) táplálkozásra. Sőt, ha mégis megfáztunk, gyorsabb a gyógyulás, ha könnyen étkezünk, egy nátha diétát tartunk. Ugyanis a bélrendszerünk leterhelésével az immunrendszerünk is leterhelődik!

A tartós stressz elkerülése is nagyon fontos! Pozitív gondolatok, gondoskodó környezet sokat segíthet a betegségek elkerülésében.

Sportoljunk rendszeresen, egyrészt örömhormonokat szabadít fel a kellemes, aktív sport, másrészt edzettségünk, állóképességünk fokozásával ellenállóbbak lejhetünk, és az esetlegesen bekövetkező nátha és influenza is könnyebben legyőzhető! Sportolás után öltözzünk jól lélegző öltözékben, kerüljük a huzatos helyeket, különben könnyen megfázhatunk! Hideg időben öltözzünk melegen, de igyekezzünk elkerülni a kimelegedést és izzadást.

A nátha és influenza a megelőzése – higiénés szabályok

Akinek erős az immunrendszere, az is elkaphatja a nátha vagy az influenza betegségét. Ezért fontos szerepe van a higiéniának, mindenekelőtt a kézmosásnak, a szabályos tüsszentésnek és köhögésnek.

Ha olyan személlyel érintkeztünk, aki fertőzött vagy bármilyen formában kapcsolatba kerülhetett a kórokozókkal, például tömegközlekedési eszközön utazott, minél gyakrabban mosson kezet vízzel és szappannal! A gyerekek is iskolából, óvodából hazaérkezve, mossanak kezet.

Köhögjünk sebkendőbe, amit ne tartogassunk a meleg zsebünkben, mert csak a baktériumoknak kedvező szaporító környezetet termetünk. A tüsszentés is történjen zsebkendőbe és dobjuk is ki a zsebkendőt! Ha tenyérbe tüsszentünk mossunk kezet!

A nátháról bővebben Nátha, megfázás és influenza » Nátha és megfázás menüpontban olvashat.
Az influenzáról bővebben Nátha, megfázás és influenza » Influenza menüpontban olvashat.

Az elmúlt 3 hónap kiemelt témái:

2013. április 01. Gyulladás és a nátha

2012. szeptember 01. Nátha, megfázás és influenza

Ismerje meg a táplálékok c-vitamin tartalmát.